Офертата е запазена във любими
Виж всички запазени

10 странни и любопитни факти от голямата Америка

Съединените Американски Щати, колкото и да са далеч, остават изключително желана дестинация за почивка и туризъм. Въпреки че са една от най-младите световни държави, там има невероятно разнообразие от култури, традиции, паметници и туристически забавления, на които да се насладите. Но преди да отпътувате към далечната Америка е хубаво да знаете някои специфичности за континента и обитателите му.

10 забавни факта за САЩ

1. В най-известният град на хазарта – Лас Вегас на всеки осем жители се полага по цял игрален автомат. Добре, че все пак не е на всеки втори и не е по цяло казино..
2. В Ню Йорк изглежда има доста колоритно население, защото по статистика има повече ирландци, отколкото в столицата на Ирландия, италианците са повече, отколкото в Рим и евреите са повече отколкото в Тел Авив!
3. Смесеното население в САЩ допринася и за големия брой официални религии – те са над 200!
4. Англичаните казват „Моят дом е моята крепост! Американците би трябвало да казват „Моята кола, това съм аз”!, защото изглежда, че са пристрастени към личните си автомобили – според проучване повечето пътувания са по-къси от 8 км!
Което води до следващата тема, а именно здравословният им начин на живот.
5. САЩ е известна с вредната си храна и нездравословният начин на живот, който водят американците, за това може би не е много изненадващо, че всеки човек там пие по 213 л. газирани напитки за година а ежедневно се продават 404 687 квадратни метра пица.
6. Все пак това е държавата на неограничените възможности, всеки може да прави каквото пожелае и да живее като за последно. Въпреки това обаче около 70% от американците вярват, че след смъртта има друг живот – утеха или убеждения…
7. Предишното имe на щата Тенеси е Франклин. Това не е толкова учудващо в сравнение с факта, че именно там родителите трябва да имат специално разрешително, за да пускат децата си да играят самички навън.
8. Изглежда, че американците дават мило и драго за домашните си любимци, защото по статистика харчат повече пари за храна на кучето, отколкото за детето си.
9. Във всяка държава съществува проблемът с насилието над жените, в САЩ обаче има интересен прецедент – един на 250 000 мъже е малтретиран от жена си!
10. Имайки предвид мащабната кино продукция, известните риалити формати и безбройните предавания на всякаква тематика e интересен фактът, че рекламата навлиза в телевизията 15 години след първото официално телевизионно излъчване.