Офертата е запазена във любими
Виж всички запазени

На почивка в Гърция? Къде?

В последните години Гърция се превръща във все по-желана дестинация. Цените там са сравнително ниски (почти като на нашето Черноморие), а качеството на услугите е високо. Гърция е целогодишно привлекателна дестинация. Освен това, тя е сред най-древните държави и притежава богата история и култура. Тук са родени легендите за древногръцките богове, за Херакъл и други, а и има ли някой, който да не знае за великата империя Византия. Всеки е чувал митовете за Зевс Гръмовержец, братята му Хадес и Посейдон, съпругата му Хера, баща му – злият титан Кронос, както и за всички останали богове и герои. А от времето на Византийската империя пък са останали множество паметници на историята, които не са за изпускане.

В Гърция са се зародили основите на голям брой съвременни науки, а и на прочутите Олимпийски игри, така че тук никак няма да скучаете. Въздухът в страната е наситен с древна култура, а топлият средиземноморски климат ще ви предостави чудесно време, през което да се наслаждавате на почивката си.

Условията за туризъм в южната ни съседка са изключително добри – разположена предимно в средиземноморската климатична област, държавата се характеризира с горещо и влажно време, а температурата на морската вода също е висока.  Сред най-предпочитаните дестинации за екскурзия  в Гърция са курортите Тасос, Крит, Миконос, Корфу и Халкидики. Но това са една малка част от всички прелестни места, които можете да посетите.

Никога не сте били в Гърция?

Е, значи е време да я посетите. Ако се колебаете, неуверени накъде точно да поемете, ние сме ви приготвили няколко предложения, които да ви помогнат да вземете решение.

Остров Миконос – едно от топ местата за посещение в Гърция. Намира се във водите на Егейско море и е прословут с бурния си нощен живот. Ако сте любители на неспирното купонясване, което продължава чак до зори, на Миконос ще откриете много възможности да се забавлявате и да останете без сили от танцуване. А след като си починете от партито, имате възможност да посетите неустоимите забележителности на града. За да усетите уникалната гръцка атмосфера, разходете се по прелестните площади „Алефкандра“ и „Триа Пигадиа“.

 

Остров Тасос плува във водите на Бяло море и е покрит с множество гори, маслинови насаждения, лозя, черници и др. Според Хипократ, тук „обикновено зимата изглежда като пролет“. Островът притежава изключително богата история и ще може да ви развлича (освен с плажовете си) с множество музеи, манастири, останки от древни сгради и други забележителности.

 

Остров Корфу е разположен в Йонийско море и е свързан с древната митология на Гърция. Историята му също е богата, така че няма да страдате от липса на забележителности. Освен това, климатът на острова е уникален, благодарение на факта, че освен Йонийско, бреговете му мият и Средиземно, и Адриатrческо море.

 

Крит е най-големият остров в Гърция, а негова столица е град Ираклион.  Забележителностите му са изключително разнообразни и интересни, привличат множество туристи. Тук се заражда една от първите големи цивилизации в Европа – Минойската.

 

Халкидики е гръцки полуостров, които е с уникалната форма на тризъбец. Край бреговете му се вълнуват водите на Егейско море. Полуостровът притежава прелестна природа, голям брой паметници на историята и културата. Това го прави примамлива туристическа дестинация.

 

Ако това предложение не ви е грабнало, не се притеснявайте, има още доста други. Разгледайте различните оферти за Гърция на туроператорите и няма начин да не си харесате дестинация за посещение.