Офертата е запазена във любими
Виж всички запазени

На море или планина през лятото?

Отново идва време за почивка.

Доста от хората всяка година си задават един и същ въпрос „А сега накъде – почивка на море или пък почивка на планина?“

И при вас ли е така?

Да, това е една сложна дилема, понеже всяка опция си има своите плюсове и минуси. За някои е лесно – те предпочитат морето пред планината или обратно. Но какво може да стори човек, който обича и двете, без да клони повече към нито едно от тях? За да ви помогнем да вземете най-доброто за вас решение, нека да сравним качествата на планината и на морето.

 

Да започнем с морето.

Ах, колко хора си мечтаят да чуят шума на вълните, да се разходят по мекия парещ златист пясък, да усетят топлите лъчи на слънцето, галещи телата им, да се насладят на бриза, който нежно се носи наоколо. Морската вода носи невероятно приятна прохлада през изпепеляващите летни жеги. Ако сте на море, със сигурност и ще си починете на плажа, и ще се налудувате в нощните заведения, където купонът винаги кипи на макс.

Споменът за морската почивка ще ви топли през мразовитите зимни дни, когато слънцето ни е обърнало гръб. Освен, че гледката на морската вода, пречупваща слънчевите лъчи и порена от вълните е прелестно красива, забавленията и атракциите са буквално на всяка крачка. Можете да намерите всяко желано удобство. Искате да отидете до магазина – ето го там, на ъгъла; ходи ви се на дискотека – няма да е трудно да откриете такава; искате да похапнете в някой добър ресторант – от тях няма оттърване; а хотелите са в изобилие, така че не ще срещнете трудности с настаняването. А ако ви омръзне да се препичате на плажа, то можете да посетите някой от многобройните увеселителни паркове. Приятната топла вода, от която няма да искате да излезете, мекият пясък, нагрят от лъчите на слънцето, и страхотната компания ще направят вашата почивка незабравима. Енергията, с която ще се заредите, ще ви носи сили да се справите с връщането към ежедневието и досадните задачи.

 

А сега – планината.

Докато животът на морето е на бързи обороти, в планината ще имате шанс да забавите темпото. Тук властват тишината и спокойствието, атмосферата е сънлива. Няма начин да не успеете да се отпуснете, да се насладите на една истинска почивка. В планината ще се отървете от досадните лоши мисли, от напрежението – както физическо, така и психическо, ще прочистите ума си от негативизма на забързаното ежедневие. В тази обстановка няма да сте изтормозени от безкрайни задължения – ще усетите какво е свободата. Въздухът е чист – няма ги димът и замърсяването, които постоянно ви дразнят. Пейзажът е живописен и ще му се наслаждавате до насита, разхождайки се из великолепието на природата, където само песните на птиците се носят с вятъра.

 

Ще забравите за шума на града, ще избягате от напрежението, от стреса на работата. Почивката ви ще ви помогне да откриете себе си отново, да си спомните какво всъщност искате, какво ви вълнува, за какво мечтаете. Искате да избягате от света? Писнало ви е от шум, стрес, досадни задачи и трупащи се едно след друго задължения? Е, тогава планината е идеалното място за вас. Тук ще можете да се насладите на спокойствие, тишина; ще презаредите изтощените си батерии, за да имате сили за още една година работа.

Дали ще сте сами, или ще пътувате с компания, това не променя нищо, стига да имате шанс да прекарате невероятна почивка на море или планина. А ако късметът наистина ви обича, ще можете да отидете и на двете места.